Wat we doen

contact

Repurpose

Boldz staat voor eindeloos gebruik. Daarom maken wij onze producten (her)gebruikte materialen waar mogelijk. Hierdoor geven we materialen een nieuwe functie en betekenis.

Repair

Wij repareren zonnepanelen met beschadigde frames, defecte aansluitdozen & kabels en kapotte bypass diodes. We werken ook aan onze eigen wetenschappelijk onderbouwde reparatietechnieken voor andere defecten. Onze panelen zijn goedkoop, milieuvriendelijk en beschikbaar voor bijna elke toepassing. Neem contact met ons op voor een projectraming.

Inspire

Boldz is ambassadeur en mede-initatiefnemer van het Fair Solar Network. Wij ondersteunen de solar community en bespreken wat hergebruik voor hen kan betekenen. Wij doen dit sinds 2019 en werken binnen ons netwerk aan theoretische en praktische oplossingen.

Consult

Het circulair inzetten van zonne-energie en andere materialen brengt nieuwe uitdagingen. Boldz ondersteunt bedrijven bij hun circulaire ambities en projecten.

contact

Onderzoeksrapporten

Promotional Materials

In volutpat cursus ante, id dapibus erat eleifend sed. Duis tempor enim sit amet ero

Nieuws items

Zoektocht naar mogelijkheden voor tweede leven zonnepanelen

Leon Bruinen van SolSolutions in Pijnacker kwam in contact met twee jonge mannen die een bedrijf hebben opgericht dat zich richt op hergebruik van zonnepanelen die hun economisch en/of energetisch leven er op hebben zitten of waar ‘onderweg’ iets mee is gebeurd, zodat ze niet meer te plaatsen zijn. Bijvoorbeeld op een van de daken van de vier Intratuin-winkels van de broers Stephan en Jeroen Droogh.

Beleidsinterventie

Gereedschapskist
Circulaire Economie – copper8

De circulaire economie is meer dan een leuke bijkomstigheid om regie over eigen grondstoffen te krijgen; het is noodzakelijk om onze Klimaatdoelen te halen. In deze Gereedschapskist Circulaire Economie wordt voor 25 maatregelen concreet beschreven hoe ze hieraan bijdragen. Enkele van deze maatregelen vervullen een sleutelrol. Deze zijn namelijk belangrijke aanjagers voor het mogelijk maken van de rest van de maatregelen.

Whitepapers

Fair solar 

Bij de fabriek van Exasun te Den Haag werd in 2021 de  eerste transitie-agenda ‘FAIR SOLAR?’ voor eerlijke en circulaire zonne-energie gelanceerd. Het bevat een belangrijke boodschap aan alle klimaat koplopers. We moeten de zonne-energietransitie versnellen én bijsturen. 

GET INSPIRED
TO BE BOLDZ